Menu Sluiten

Het concours

Het concours

Het concours is toegankelijk voor professionele organisten of orgelstudenten die geboren zijn na 31 december 1988. Uit alle aanmeldingen selecteert een deskundige jury twaalf kandidaten, op basis van door hen ingestuurde geluidsopnames. Deze twaalf uitverkorenen worden uitgenodigd om naar Groningen te komen waar zij het een week lang tegen elkaar zullen opnemen met hun orgelspel.

Drie rondes
Het orgelconcours is een wedstrijd in drie rondes, waarin de deelnemers een programma zullen spelen van verplichte orgelwerken aangevuld met een paar keuzemogelijkheden. In de eerste ronde spelen de twaalf deelnemers op het De Mare/Hinsz/Freytag-orgel in de Petrus & Pauluskerk in Loppersum en een dag later op het Schnitger-orgel in de Martinikerk.

Er gaan zes kandidaten door naar ronde 2, de halve finale, waarin zij spelen op het Schnitger-orgel in de Akerk, Groningen. De drie beste organisten gaan door naar de finale in de Martinikerk, waar door de internationale jury wordt bepaald wie zich de winnaar van het concours mag noemen.