Menu Sluiten

Deelnemers 2024

Deelnemers in alfabetische volgorde

Francesco Botti (Italië)

Francesco Botti behaalde onlangs summa cum laude zijn master in orgel aan het Conservatorium van Verona, bij Massimiliano Raschietti. Momenteel volgt hij een master in klavecimbel aan het Conservatorium van Verona bij Marco Vincenzi, en een bachelor in Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Pavia. In 2021 voltooide hij een bachelor orgel aan het Conservatorium van Brescia bij Giorgio Benati en Giorgio Parolini, eveneens met de hoogste onderscheiding.

Ilaria Centorrino (Italië)

Ilaria Centorrino werd geboren in het Italiaanse Messina. Ze studeerde orgel aan het ‘S. Giacomantonio’ Conservatorium in Cosenza bij professor Emanuele Cardi en behaalde haar diploma magna cum laude. In 2022 liep ze stage aan de ‘University of Kansas’ (VS) bij James Higdon en Olivier Latry.
Ilaria heeft orgelconcerten gegeven in Italië, Portugal, Zwitserland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden en Turkije. Tot de belangrijkste prijzen die ze heeft gewonnen, behoren de 1e prijs op het 8ste Concours International ‘Pierre de Manchicourt’ in Saint-Omer, de 3e prijs op het Miami International Organ Competition, en de 3e prijs op de 7e Sweelinck International Organ Competition in Amsterdam.

Samuel Giddy (Australië)

Samuel Giddy uit Sydney heeft een veelzijdige carrière als recitalist, liturgisch organist en docent. Hij studeerde orgel bij Philip Swanton aan het Sydney Conservatorium en ontving bij zijn afstuderen (cum laude) de ‘Frank Hutchens Student of the Year Award’.
Als recitalist musiceert Samuel op grote podia zoals Brisbane City Hall en Sydney Town Hall, en in Groot-Brittannië trad hij op in de kathedralen van Chester, Guildford en Blackburn, en St George’s Hanover Square (Londen). Hij was twee keer winnaar van de Sydney Organ Competition (2018 & 2022), finalist in de Silbermann Competition (Freiberg, 2019) en halve finalist in de International Organ Competition of Korea (Seoul, 2023).

Himawari Honda (Japan)

Himawari Honda is student aan het Conservatorium van Straatsburg, Frankrijk, waar ze historische klavieren studeert bij Benjamin-Joseph Steens en Aline Zylberajch. Ze begon haar orgelstudies aan de Tokyo University of the Arts (Japan), waar ze haar bachelor en master behaalde. Van 2019 tot 2022 studeerde ze orgel aan het Conservatorium van Straatsburg bij Johann Vexo. Tot haar docenten behoren ook Francis Jacob, Martin Gester en Daniel Maurer.

Wibren Jonkers (Nederland)

Wibren Jonkers is concertorganist, kerkmusicus en muziekdocent. Hij studeert orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga, en volgt lessen basso continuo en improvisatie bij Miklós Spányi, klavecimbel en clavichord bij Menno van Delft en piano bij Jaap Kooi. Bij Codarts Rotterdam studeerde hij kerkmuziek. Naast zijn muzikale activiteiten studeert hij theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn.

Frederik Kranemann (Duitsland)

Frederik Kranemann studeerde orgel, klavecimbel en muziektheorie in Freiburg en Basel. Zijn docenten waren Martin Schmeding, Wolfgang Zerer, Pieter van Dijk, Tobias Lindner, Robert Hill en Ludwig Holtmeier. In 2012 ontving hij de prestigieuze Studienstiftung des deutschen Volkes (een studiebeurs).
Hij nam deel aan verschillende internationale concoursen: hij was finalist van het orgelconcours ‘Prix-Joseph-Bossard’ 2012 in Bellelay, Zwitserland, het ‘Internationaal Orgelconcours Breda’ (2015), het ‘Organi storici di Basso Friuli’ 2018 (Italie) en de Buxtehude-Competition 2022 in Hamburg/Lübeck (Duitsland).

Kamilla Lévai (Hongarije)

Kamilla Lévai werd geboren in Győr, Hongarije. Op 19-jarige leeftijd begon ze haar muziekstudie met klavecimbel aan de Franz Liszt Academy of Music in Boedapest bij Miklós Spányi, waar ze in 2021 haar bachelordiploma behaalde. Tijdens haar studie klavecimbel volgde Kamilla ook orgellessen bij Attila Vadász, die haar hielp auditie te doen voor de Academie voor Muziek in Kraków, Polen. Daar studeerde ze orgel onder leiding van professor Marcin Szelest en behaalde haar masterdiploma in 2023. Momenteel studeert ze aan de Academie van Łódź, Polen, bij professor Krzysztof Urbaniak.

Luca Maresca (Italië)

De muzikale loopbaan van Luca Maresca begon in Lugano met een studie piano bij Mauro Harsch aan het Conservatorio della Svizzera Italiana. Hier begon hij ook zijn orgelstudie bij Stefano Molardi. Momenteel zit Luca in het tweede jaar van zijn master orgel, terwijl hij ook zijn pianostudie voortzet bij Galina Vracheva.
Luca volgde masterclasses bij musici als Paolo Vergari, Anna Kravtchenko, Stefano Molardi, Maurizio Croci en Wolfgang Zerer. Hij gaf concerten op zowel piano als orgel, als solist, kamermusicus en orkestspeler, op podia in Italië, Zwitserland, Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk. Hij is pianobegeleider in de orkestdirectieklas van Marc Kissóczy in het Conservatorio della Svizzera Italiana.

Giulia Ricci (Italië)

Giulia Ricci studeerde klavecimbel, orgel en piano in Pesaro en Florence (piano bij Giovanni Valentini en Andrea Lucchesini, klavecimbel bij Maria Luisa Baldassari en Alfonso Fedi, orgel bij Giovanni Clavorà Braulin). In 2021 vervolgde ze haar studie aan de Schola Cantorum in Basel bij Andrea Marcon, Tobias Lindner en Jörg-Andreas Bötticher en behaalde daar met lof haar master in orgel en klavecimbel.
In 2023 voltooide ze verdere studies in Basel in orgel, klavecimbel en ook fortepiano (met Edoardo Torbianelli), waarbij ze een speciale prijs ontving voor haar uitmuntende eindrecital.

Riccardo Ricci (Italië)

Riccardo Ricci, een in Italië geboren organist, ontdekte zijn muzikale passie al vroeg, aanvankelijk door piano- en vioollessen. Zijn eerste kennismaking met het orgel vond plaats in het jongenskoor van de kathedraal van Fermo, waarna hij ging studeren bij Alessandro Buffone en Roberto Marini in Rome. Tijdens zijn gymnasiumtijd volgde hij cursussen bij gerenommeerde organisten als Jean Guillou, Ben Van Oosten, Ludger Lohmann en Michel Bouvard.

Adriano Spampanato (VS)

De Frans-Italiaans-Amerikaanse musicus Adriano Spampanato voltooide het Cafritz Young Artist programma van de Washington National Opera. Aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris behaalde hij een bachelor in piano, orgel, choreografische pianobegeleiding en muziekwetenschappen, evenals een master cum laude in ‘collaborative piano’.
Adriano trad op in Europa, Canada, Rusland, Japan en India, in zalen als Carnegie Hall, Wigmore Hall, The Kennedy Center en de Parijse Philharmonie. In 2019 won hij de Special Prize of the Art-Assembly and Tavricheskaya Chapel voor de beste vertolking van barokmuziek tijdens de Mikael Tariverdiev International Organ Competition. Zijn samenwerking met de sopraan Axelle Fanyo resulteerde in de Grand Prix Prince Rainier III van Monaco tijdens de Nadia en Lili Boulanger International Voice-Piano Competition.

Mitsune Uchida (Japan)

Mitsune Uchida kreeg zijn muzikale opleiding aan de Tokyo University of the Arts. Van 2019 tot 2021 studeerde hij met een DAAD-beurs voor zijn orgel master aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in München, onder leiding van professor Bernhard Haas.
Hij won prijzen op de 14e Gottfried Silbermann Organ Competition en de 24e International Organ Competition voor de Wiesbaden Bachpreis en hij ontving zowel de Ataka Award als de AKANTHAS Music Award. In Tokio werd hij genomineerd om te spelen in het Graduate Concert van de Japanse Organist Society.