Menu Close

Orgelexcursie IMOCG met Sietze de Vries

Orgelexcursie IMOCG met Sietze de Vries

Orgelexcursie IMOCG met Sietze de Vries

40 40 people viewed this event.

Een grote publiekstrekker van elk Groningen Orgelstad evenement is de orgelexcursie naar de regio, georganiseerd in samenwerking met Stichting Groningen Orgelland. Deze keer gaat de reis naar drie monumentale orgels in de Fivelingo-streek ten oosten van de stad Groningen. Met een touringcar bezoekt groep het De Mare/Hinsz/Freytagorgel in de Petrus & Pauluskerk in Loppersum, het Hinsz-orgel in de Nicolaïkerk in Appingedam en het Lohman-orgel in de kerk in Farmsum. Met onderweg een lunch op het mooie landgoed Ekenstein.
 

De excursie wordt geleid door de organist Sietze de Vries die bekend staat om zijn grote kennis over de orgels en zijn boeiende manier van vertellen. Hij wordt vergezeld door streekhistoricus Reint Wobbes die tijdens de busreis meer zal vertellen over de geschiedenis van de kerken die bezocht worden.

 

Programma  

10.30 vertrek vanaf P&R Kardinge
11.00 bezoek Petrus & Pauluskerk in Loppersum
12:15 vertrek naar Landgoed Ekenstein Appingedam
12.30 lunch in koetshuis van Ekenstein
13.30 vertrek naar Nicolaïkerk Appingedam
13.45 bezoek Nicolaïkerk
15.00 vertrek naar Farmsum
15.30 bezoek Farmsumer kerk
16.30 vertrek naar Kardinge
17.00 aankomst op Kardinge

 

Sietze de Vries is concertorganist en kerkmusicus. Hij ontving zijn orgelopleiding o.a. van Wim van Beek en Jos van der Kooy. De Vries concerteert, doceert en jureert overal in de wereld. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen; tevens is hij organist van de Groningse Martinikerk. De Vries maakt ook mediaproducties en speciale kinderprogramma’s rondom het orgel. Zijn betrokkenheid bij het ontwikkelen van jong talent blijkt daarnaast uit het feit dat hij vaste begeleider is van de Roden Girl Choristers. Artikelen van zijn hand over kerkmuziek, orgelbouw en improvisatie verschijnen regelmatig in internationale bladen.

 

Reint Wobbes zet zich al jaren geheel belangeloos in voor het cultureel erfgoed, met name middeleeuwse kerken en kerkhoven, in Groningen. Hij was actief in verschillende commissies van de Stichting Oude Groninger Kerken en zat ook jarenlang in het bestuur van deze stichting. Daarnaast schreef hij boeken over de geschiedenis van Groningen en haar kerken en boerderijen. In 2012 kreeg Wobbes uit handen van Koningin Beatrix een Zilveren Anjer, voor zijn inzet voor het behoud van middeleeuwse kerken en begraafplaatsen in onze provincie.

 

IMOCG 2022
Deze zomer vindt van 31 juli t/m 6 augustus de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) plaats. Uit de hele wereld komen jonge organisten naar de stad om te strijden om de winst. De stad Groningen is uniek door de vele fraaie historische orgels die ze telt: tijdens het concours wordt er op maar liefst vijf van deze prachtige instrumenten gespeeld. De IMOCG 2022 belooft een week vol prachtige muzikale hoogtepunten te worden. Met concerten door de internationale juryleden, acht masterclasses, een excursie naar de Fivelingo streek en natuurlijk de verschillende competitie-onderdelen. 

 

Additional Details

Aanvullende informatie

organizer_name -

toegang - € 48.00

To register for this event please visit the following URL: https://erfgoedpartners.podiumnederland.nl/mtTicket/performance/10137295?stlt=egp →

 

Date And Time

Friday 5 August, 2022 @ 10:30

Share With Friends