Menu Close

IMOCG Orgelconcert juryleden

IMOCG Orgelconcert juryleden

IMOCG Orgelconcert juryleden

24 24 people viewed this event.

Het concert is onderdeel van de competitieweek van de International Martini Organ Competition Groningen. In de IMOCG strijden 12 jonge talentvolle organisten in drie competitierondes om de winst. Zij spelen op drie monumentale Groninger orgels. Het publiek is welkom bij alle evenementen in deze week. Naast competitierondes zijn er ook masterclasses, een excursie en meerdere concerten door internationale concertorganisten. De finale van het concours is op zaterdag 3 augustus.

De ticketverkoop is nog niet geopend, houd hiervoor de website www.imocg.nl in de gaten.

 

Matthias Havinga (Nederland)
Matthias Havinga studeerde orgel bij Jacques van Oortmerssen en piano bij Marcel Baudet aan het Conservatorium van Amsterdam en gaf concerten in Europa, Rusland, de VS en Zuid-Amerika en soleerde bij gerenommeerde koren en orkesten, zoals het Nederlands Kamerkoor en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij is organist van de Oude Kerk-gemeente te Amsterdam, waar hij het Vater/Müller-orgel en het Ahrend-orgel bespeelt. Hij is als hoofdvakdocent orgel verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ville Urponen (Finland)
De Finse organist Ville Urponen studeerde orgel en piano aan de Sibelius Academie in Helsinki bij resp. Kari Jussila en Meri Louhos, en orgel aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen. Als concertorganist trad hij op in verschillende Europese landen en in Japan, Zuid-Korea, China en Rusland, en gaf daar ook masterclasses. Hij was voorzitter van Organum, de oudste orgelmuziekvereniging in Scandinavië, en is nu artistiek directeur van het Turku International Organ Festival.

Additional Details

Aanvullende informatie

 

Date And Time

Friday 2 August, 2024 @ 20:00

Share With Friends